Ermita de la Verge del Carme

L’ermita de la Verge del Carme va ser construïda a l’any 1948 per la família de la meua mare, però sobretot era de la meua àvia, Tomasa Viciano Breva, que la va passar a la meua mare, la meua estimada germana Carmen, la meua neboda i ara la meua neta que té 2 anys. I ací es feien unes festes el dia de la Verge del Carmen, el 16 de Juliol perquè nosaltres teniem un maset aprop en el qual hem passat molts estius de xicotetes. I llavors, hi havia unes paradetes amb torrats. Ací venia el senyor Pipa, posaven un pal ensabonat i hi havia a dalt una gallina i llavors la gent, sobretot els homes, intentaven pujar però com el pal estaba ensabonat s’esvaraven. Al final hi havia un que sempre agafava i s’emportava la gallina, se l’emportava viva, per descomptat. Eren unes festes molt entranyables. 

A partir d’ací, després de l’any 2002, la meua mare la va cedir a l’ajuntament per a culte religiós de la Verge del Carme, no volia que fora per a una altra cosa. I l’ajuntament havia de respectar aquest motiu. 

I més endavant s’han fet festes. Ara estem al 2020, però arribaven ací autobusos de gent gran, i portaven orxata i fartons, feien missa, una processó que anava per tota la rotonda i, la veritat és que ha sigut molt entranyable per a nosaltres. Llavors, això és el més significatiu, i a mi el que m’agradaria és que això continuara com una tradició familiar.