Les ermites de Castelló a través d’un “clic”

Estimat/da visitant,

 

Acabes d’entrar a un espai de reflexió. Pren temps per a realitzar un recorregut complet per totes les ermites de Castelló, un patrimoni històric-artístic únic y singular en la ruta del Caminás, un vell camí que enfonsa les seves arrels inclús abans de l’arribada dels romans a aquestes terres. Un gran eix de comunicació utilitzat per romans, musulmans i, més tard per cristians. Seria durant el període cristià quan es van aixecar una sèrie d’ermites hortolanes que avui us invitem a visitar.

Aquesta web de realitat virtual permet realitzar un tour pel patrimoni rural de les ermites del Caminàs utilitzant les últimes novetats en tecnologia 3D aplicada a l’ús turístic i históric. D’aquesta manerausted podràs recórrer un total de nou temples del terme municipal, vuit emplaçats en l’àmbit rural y un en la ciutat. Ha estat l’empresa NUCOT, creada al 2014, y especialitzada en serveis de visualització arquitectònica basats en les últimes tecnologies del mercat, l’encarregada de escanejar cada espai amb Matterport i Faro Focus, generant núvols de punts interactius per a Virtual Tours 360-Flythrough.

Rigor històric

El recorregut ofereix, a més, la possibilitat de marcar punts d’interès que recullen les principals característiques del monument per a que la visita sigui el més completa possible. Dates, fets d’interès, descripció artística, art moble, el racó dels artistes, enllaços al MUCC i una infinitat d’informació complementaria..

 

Veus autoritzades

Cada ermita té un padrí o padrina que ens presentarà el temple. L’empresa audiovisual CULTURANET ha estat l’encarregada de preparar el contingut audiovisual.Així doncs, l’alcaldessa de la ciutat de Castelló, Amparo Marco, aborda l’ermita del Fadrell; la regidora de Turisme, Patrimoni i Ermites, Pilar Escuder, és l’encarregada de destacar el pes de la Basílica de la Mare de Déu del Lledó i casa prioral; el cronista oficial de la ciutat, Antonio José Gascó Sidro, descriu l’ermita de Sant Isidre i Sant Pere; el gerent del Patronat de Festes, Vicent Montolío, puja fins al turó de la Magdalena per a explicar el valor que té aquest temple per a tots els castellonins; José Juan Sidro, vocal del Consell Municipal de Cultura, analitza Sant Roc de Canet; Jaume Vicent, Cronista de la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, assenyala els valors de l’ermita de Sant Francesc de la Font; Daniel Torrejón, membre del Gremi de Fusters, compta la devoció de l’ermita de Sant Josep de Censal; Immaculada Vicente, propietària de l’ermita de la Verge del Carme, descriu algunes anècdotes familiars i, per últim, la humanista Patricia Mir analitza y descriu l’únic temple urbà de tot el recorregut, Sant Nicolau de Bari.

Sant Nicolau de Bari

Sant Roc de Canet

Ermita de la Magdalena​

Sant Jaume de Fadrell

Ermita de Sant Isidre i Sant Pere

Ermita de la Verge del Carme

Sant Francesc de la Font

Sant Josep de Censal

Basílica de la Mare de Déu del Lledó i casa prioral